رونمایی از سه کتاب نوجوان با محوریت شهدا در نمایشگاه کتاب
در سومین روز از سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، انتشارات حماسه یاران نشست رونمایی از سه عنوان کتاب نوجوان را با حضور حاج حسین کاجی، رزمنده دفاعمقدس و نویسندگان این آثار برگزار کرد. در این نشست به بررسی نقش شهیدان نوجوان در دفاعمقدس و اهمیت ثبت خاطرات آن دوران برای نسلهای آینده پرداخته شد.
به گزارش روابط عمومی انتشارات حماسه یاران به نقل از ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نشست رونمایی از سه عنوان کتاب نوجوان به میزبانی انتشارات حماسه یاران در مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد. در این نشست، حاج حسین کاجی از رزمندگان هشت سال دفاعمقدس با بیان اینکه اگر دانشآموزان را نوجوان بدانیم، به اینترتیب سه هزار و ششصد شهید نوجوان داریم گفت: این به معنای آن است که 20درصد از جمعیت رزمندگان دفاعمقدس را نوجوانان تشکیل دادهاند. یکی از این شهدا مرحمت بالازاده بود که همچون شهید حسین فهمیده شناختهشده نیست و این نشان میدهد که در حوزه حماسه دفاعمقدس و حتی محور مقاومت کودک و نوجوان در کشور کمنگاری کردهایم، این در حالی است که نوشتن این خاطرات، فاصله نسلی میان نوجوانان دهه شصت و هشتاد را کم میکند و شجاعت، اعتماد به نفس، استکبارستیزی و خداباوری را در این نسل تقویت میکند.
در ادامه این نشست، علی باباجانی، نویسنده کتاب «چرا نمیذارید برم جبهه، زندگی داستانی شهید مرحمت بالازاده» گفت: امروز فاصلهای میان نوجوان نسل جبهه و نوجوان امروز افتاده و نیاز است که اتفاقات آن دوران بیش از پیش ثبت و ضبط شود.
وی در ادامه افزود: وقتی یک نویسنده درباره شخصیتی کتاب مینویسد لازم است که ابتدا بتواند با آن شخصیت ارتباط برقرار کند، بنابراین من حین نوشتن کتاب،گویی با شهید بالازاده زندگی میکردم. تصاویر شهید را به دیوار دفتر کارم آویخته بودم، با او حرف میزدم و حتی گاهی با او دعوا میکردم که اجازه دهد ناگفتنیها را بنویسم. امیدوارم شهید مرحمت بالازاده از کتابی که نوشتهام راضی باشد، چون نوشتن درباره شهید منوط به اجازه قلبی آن شهید است.
باباجانی ادامه داد: وقتی نویسنده کتابی را مینویسند، بهتر است در کنار آن کتابی دیگر با عنوان پشت صحنه کتاب هم بنویسد. دلم میخواست از خوابهایی بنویسم که حین نگارش کتاب میدیدم یا گشایشهایی که حین کار اتفاق میافتاد.
وی تأکید کرد: نوشتن و چاپ کتاب زحمت زیادی دارد، اما زحمت اصلی پس از چاپ کتاب است، یعنی رساندن این اثر به مخاطب از تمام مراحل قبلی دشوارتر است.
در ادامه این نشست، نویسنده کتاب «فرمانده سری» و «سه مبارز در خط آتش» حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رضایی ضمن معرفی آثار خود گفت: به اعتقاد من هریک از شهدا گنجینهای هستند که هم جسمشان نیاز به تفحص دارد هم خاطراتشان، یعنی باید غبار از روی خاطرات کنار زده شود، شخصیت آنها از خلال خاطرات استخراج شود و به تناسب توان نویسنده و مخاطب امروزی به رشته تحریر درآید.
رضایی در توضیح کتاب سه مبارز در خط آتش گفت: این کتاب، داستان سه شهید است که همزمان با هم شهید و در کنار هم دفن شدند. آنها دانشآموز یک مدرسه در یکی از محرومترین مناطق کشور بودند و با هم عازم جبهه شدند و در یک سنگر و در یک لحظه، طی عملیات والفجر هشت به شهادت رسیدند. جذابیت داستان مربوط به خاطرات جذاب این سه نوجوان برای قانع کردن مسئول اعزام به جبهه و تمایل زیادشان به شهادت است.
وی تأکید کرد: والدینی که دوست دارند از نوجوانی مسیر زندگی فرزندشان را مشخص کنند خواندن این کتاب به آنها کمک زیادی خواهد کرد.
رضایی در توضیح کتاب فرمانده سری هم گفت: موضوع این کتاب مربوط به یک نوجوان و یک پدر فلسطینی است که به قلب سرزمینهای اشغالی نفوذ میکنند تا اطلاعاتی را جمعآوری کنند؛ اطلاعاتی که سالهای بعد مقدمه شکلگیری عملیات بزرگ طوفانالاقصی میشود.
این نویسنده در ادامه گفت: در این کتاب به دنبال این بودم که موضوع مقدس بودن جنگ فلسطین و اسرائیل و ضرورت نابودی اسرائیل از صحنه روزگار بر خواننده نوجوان روشن شود. نکته مهم آن است که نویسنده طوری قلم بزند که با وجود جذابیت رسانهها، نوجوان هنوز به کتاب کشش داشته باشد و سعی کردهام این نکته را در کتابم لحاظ کنم.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردبیهشت شروع شده و تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برپا خواهد بود. این رویداد به صورت مجازی نیز درbook.icfi.ir در حال برگزاری است.